Izismile.com » Pictures » Riddle of the Day: Count Money (1 pic)

# Riddle of the Day: Count Money (1 pic)

Posted in Pictures   29 Nov 2010   / 16797 views

This Chinese riddle can help you to understand how attentive you are in money counting.

Tags:

0
1.
sadistic_son 7 year s ago MARK AS SPAM
3 x 9 = 27
food costs 25 as boss said but they paid 27 because waiter has 2 in his pocket.
-1
2.
mauling 7 year s ago MARK AS SPAM
because you 'conveniently' forget to add that (0.333... x 3) = the missing 1 Euro
0
3.
Hoi 7 year s ago MARK AS SPAM
27-2=25 duh :D
-1
4.
sharo 7 year s ago MARK AS SPAM
nice one :D

but mauling is rigt
0
5.
MxDem 7 year s ago MARK AS SPAM
I've heard this "mystery" before and sure looks confusing
but it really isn't, the final outcome actually is wrong

They paid 27 euros total... That's 25 for the meal and
2 more that the waiter has. 25 + 2 = 27

"Well, they paid 30 first". It doesn't matter, because that
amount is irrelevant when the waiter gives them back
the other 3 euros, those 3 euros get out of the equation and
can't be added to the "mystery" when the final amount is now 27

Simply said, we have two situations.
They paid 30. 25 for the meal, 2 for the waiter and 3 back. That's 30
And the second situation is that they paid 27 euros, 25 for the meal
and 2 for the waiter (The 3 euros back cannot be taken into consideration
because it's like they never even gave that)

I hope it's clear
0
6.
dewshaft 7 year s ago MARK AS SPAM
The waiter did it wrong. If he kept back 2 euros from 30 that leaves 28, which is not evenly divisible by 3. If the waiter keeps back 3 euros that leaves 27, which is divisible by 3.
0
7.
joe heron 7 year s ago MARK AS SPAM
there is no troll logic here. they each paid 9 (1/3) dollars... no one said it had to be whole dollars. or simply said the meal cost them 28 dollars total (which happens)

0
8.
Bhas 7 year s ago MARK AS SPAM
tax?
0
9.
OB 7 year s ago MARK AS SPAM
men pay 30euro - total paid = 30
men get 3 euro back - total paid = 30 - 3 = 27

0
10.
mauling 7 year s ago MARK AS SPAM
LOL... this is getting ridiculous!

It's simple maths to solve the so call 'missing 1 Euro'...

>> 30 - 5 = 25 (5 Euro is the discounted amount)

>> 25 + 3 = 28 (3 Euro is the amount the waiter gave back)

>> 28 + 2 = 30 Euro! (2 Euro is the amount the waiter kept)

So there's no question of where the 1 Euro 'magically poof' :D
0
11.
bubly 7 year s ago MARK AS SPAM
they did the wrong math... so wrong it looks like this

boy buy three apple n two orange. how many fruits the boy now have...
2 x 3 = 6....
0
12.
ClanaMan 7 year s ago MARK AS SPAM
The Boss has 25
The waiter has 2
Each man has 1 (for a total of 3)

That's the whole 30!
0
13.
Canadian 7 year s ago MARK AS SPAM
Okay - meal coast 25€ instead of 30€.
25/3 = 8.33 for each Chinese.
Add 1€ return from waiter to each Chinese and you get 9.33€ cost per meal.
9.33 + 3 = 28
28 + 2€ which the waiter kept is 30€.
So now missing euro.
0
14.
TOTO 7 year s ago MARK AS SPAM
where is the boobs in this post ??
0
15.
hatebreedvls 7 year s ago MARK AS SPAM
this chinese restaurant was in china??why did they pay in euro??????!!!!!
0
16.
Wild 7 year s ago MARK AS SPAM
It's like saying: A 5 year old girl wants to marry a 15 year old boy. He was 3 times older than her so she waits 5 years. She is 10 years old and he's 20 years old. Now he's only 2 times older. How long will it take before she catches up to his age???
0
17.
Malx 7 year s ago MARK AS SPAM
@Wild, nice one.. It's all about the assumption.
0
18.
2Cool4Ice 7 year s ago MARK AS SPAM
I asked my gf last night, if you open your mouth and i put my dick in it were would it go?
she said i dont know so i tryd, but of caurse it was just in her mouth!
0
19.
Wut 7 year s ago MARK AS SPAM
They pay 30, get 3 back, and that's it. They payed 27, adding 2 isn't relevant.
0
20.
severe_009 7 year s ago MARK AS SPAM
Lols, at the last euation it should be minus two

3x9=27

27-2 which the waiter kept =25

so overall the customer paid 25,

and the 2 coin was kept by the waiter and returned the three

25+2+3 = 30, hahaha
Challenge breeds excellence...
0
21.
Mikey 7 year s ago MARK AS SPAM
The logical way to look at this is 'Total Money In equals Total Money Out' ... and you cannot dispute that!
So 30 Euros = Total Money IN ( you cannot dispute that ).

Total Money Out = 25 Euros cost of meal + 3 Euros back to customers + 2 Euros in Pocket . = 30 Euros. You cannot dispute that!
0
22.
Katie 6 year s ago MARK AS SPAM
Welll... this whole riddle is messed up because they are in China. They don't pay in Euro. Which means there is no missing Euro because it's not possible. :)

2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008